Nog een slachtoffer meldt zich aan in zaak Thakoerdien

De recherche van regio Midden Suriname heeft in het weekend een andere zaak van de politie van Saramacca doorverwezen gekregen contra de verdachte Ewald Thakoerdien. Uit de aangifte blijkt dat Thakoerdien in Saramacca een man tegen zijn wil in heeft laten vervoeren en hem vervolgens zou hebben mishandeld en bedreigd met de dood. Dit geval deed zich ook voor in de maand mei. In deze zaak van Saramacca zijn een ex-politieman, Vikash H., en een security guard van de verdachte zondag aangehouden.
Uit informatie van de politie blijkt dat dezelfde werkwijze is gehanteerd in alle twee gevallen. De benadeelde had Thakoerdien gevraagd om niet te dicht bij de grens van zijn perceel te graven, anders zou kans op afkalving ontstaan. Thakoerdien zou de man onder valse voorwendselen hebben uitgenodigd op zijn kantoor. Daar stond de verdachte Vikash H. ook bij. Hij werd door Thakoerdien voorgesteld als te zijn de districtscommissaris van Saramacca. De benadeelde gaf toen te kennen dat hij wel wist wie de werkelijke dc van het district is. Volgens de benadeelde werd hij toen door alle aanwezigen in elkaar geslagen.
Thakoerdien werd donderdag met spoed opgenomen in het ziekenhuis daar hij tekenen van verlamming zou vertonen. Zaterdag is hij weer ontslagen uit het ziekenhuis. Tegen deze verdachte hebben twee slachtoffers nu dus een strafklacht ingediend. Thakoerdien is momenteel samen met zijn drie security guards aangehouden. Nadat de rechter-commissaris de aanhouding van de verdachte rechtmatig had bevonden, heeft zijn advocaat afgelopen vrijdag hoger beroep aangetekend. Nu blijkt dus dat er nog een slachtoffer bij is gekomen dat ook ontvoerd, mishandeld en bedreigd werd.

error: Kopiëren mag niet!