Tropa de Elite Paintball Team Suriname beleeft primeur in Frans-Guyana

1tropa blaas deze foto op!
1tropa fr guyana2
1tropaVoor het eerst in de geschiedenis van Suriname heeft een paintball groep uit Suriname een bezoek gebracht aan het buitenland en wel te weten Frans-Guyana. Deze primeur was weggelegd voor de groep Tropa de Elite Paintball Team Suriname. Het werd een gezellige en onvergetelijke dag.
Het bestuur van Tropa de Elite vertelt dat zij de uitnodiging kreeg van een vaste bezoeker van het Tropa thuisveld; een Fransman. Deze heeft in Saint Laurent een paintball veld opgezet en wilde zijn officiële opening op 10 mei ’14 een internationaal karakter geven. Tropa de Elite Suriname accepteerde de uitnodiging en het werd een waar spektakel voor spelers en toeschouwers.
“We hebben heerlijk tegen de Fransen gespeeld! Wij hebben de eerste wedstrijd een jonge frisse groep opgesteld bestaande uit mannen en vrouwen, maar deze wedstrijd werd door de Fransen gewonnen. Bij de overige 5 wedstrijden die volgden was het niveau verschil wel groot. Deze 5 op rij werden dan ook met overmacht door onze Surinaamse spelers gewonnen.” Philip Stolk,een bestuurslid van Tropa, vertelt dat de Fransen met veel respect keken naar de snelheid, discipline en de tactiek van de Surinaamse paintballers. De sportiviteit tijdens en na de wedstrijden was zeer goed te noemen en onze Franse vrienden mogen terugkijken op een prachtige succesvolle dag.
Stolk heeft de Fransen uitgenodigd om hier wedstrijden te komen spelen. Die zullen op het Tropa veld en in het bos te Afobaka worden afgewerkt. Kijken of de Fransen die slag winnen. Of misschien verliezen door een franse slag.

error: Kopiëren mag niet!