Toename van drugshandel afkomstig uit Curaçao

De Duitse douane heeft een stijging geconstateerd van het aantal drugssmokkelaars uit Curaçao. Volgens een rapport van Caribbean Network werden in de eerste drie maanden van het jaar 2014, 22 mensen gearresteerd. Deze gearresteerden smokkelden meer dan 20 kilo drugs door de rechtstreekse wekelijkse Air Berlin-vlucht van Hato Airport naar Dusseldorf. In 2013 waren er in totaal 63 drugshandelaren uit Curaçao gehouden op de luchthaven van Düsseldorf. Ze hadden een totaal van ongeveer 84 kilo drugs bij hun, volgens de Duitse douane in Essen. Sinds de lancering van directe vluchten tussen Curaçao en Düsseldorf in november 2011, belandden ongeveer 160 mensen in een Duitse gevangenis en 46 van hen zijn nog steeds in hechtenis. De straf in Duitsland voor het smokkelen van drugs is tussen de 3 en 4,5 jaar.
In Duitsland is er geen sprake van 100% controle zoals op Schiphol, Nederland. Echter zijn er in Duitsland grootschalige inspecties waar passagiers worden waargenomen. Bij vermoedens van drugsgebruik of ongewoon gedrag wordt er een on-site drugstests uitgevoerd, waarbij er monsters worden genomen van het huis, de kleding of bagage. Er zijn ook drugs snuivende honden. De Duitse douane heeft nauw contact met zowel de autoriteiten in Curaçao, de militaire politie en douane in Schiphol om drugssmokkel te bestrijden.

error: Kopiëren mag niet!