Rechter heeft meer tijd nodig voor uitspraak

Kantonrechter Robert Praag stelde vrijdag de uitspraak in de rechtszaak tegen de roofverdachten, Rabinder S. en zijn comparant Lorenzo J., wederom uit naar 28 mei. De magistraat vroeg de verdachten om nog wat geduld te hebben voor het vonnis, omdat hij nog meer tijd nodig heeft om een beslissing te nemen. De uitspraak werd voor de tweede keer uitgesteld. Eerder deed het Openbaar Ministerie een strafvoorstel van twee jaar en acht maanden tegen Rabinder S. Tegen zijn comparant, Lorenzo J., is een celstraf van twee jaar en drie maanden voorgesteld. Beide verdachten hebben zich schuldig gemaakt aan een viertal berovingen. Op 26 september 2013 hebben zij tezamen en in vereniging een gouden halsketting, toebehorende aan Graciella P., met geweld weggenomen.
Het tweede feit hebben zij op 6 oktober gepleegd. Toen hebben zij wederom een halsketting, toebehorende aan H.R. in de buurt van Gopi Markt weggerukt. Het derde was op 19 oktober 2013 aan de Gijsbertusstraat, waar zij een tas toebehorende aan een Braziliaanse dame wegrukten. Het vierde was aan de Masonstraat, waarbij ze op 24 oktober 2013 wederom een tas wegrukten. Dit keer toebehorende aan de Braziliaan, Lopez. Rabinder ontkende de strafbare feiten te hebben gepleegd. Hij gaf aan dat hij dagelijks met Lorenzo op de brom naar het werk gaat, waardoor het mogelijk zou zijn dat hij daarom ook in deze zaak is betrokken. Lorenzo legde een volmondige bekentenis af. Hij gaf aan dat Rabinder het brein achter het plan was en dat hij samen met hem al de vier berovingen had gepleegd. Lorenzo fungeerde als bestuurder, terwijl Rabinder de spullen wegtrok.
FR

error: Kopiëren mag niet!