Kortgeding rechter stelt zaak Minov contra BvL uit naar zaterdag

De kort gedingrechter heeft de rechtzaak die onderwijs minister Ashwin Adhin is gestart tegen de Bond van Leraren (BvL) is uitgesteld naar zaterdag. Mr. Jeniffer Van Dijk-Silos die het Minov vertegenwoordigd zegt dat er niet langer gewacht kan worden met deze zaak, omdat de leerlingen ondertussen verstoken zijn van onderwijs. De bedoeling is dat de rechter de zaak in het weekend afrond, zodat maandag een uitspraak gedaan kan worden.
De DNA zou gisteren een gesprek voeren met de BvL, dit was voortgekomen uit de acties die de BvL donderdag heeft gevoerd. Verschillende DNA-leden maakten zich hiervoor sterk. Ook DNA-voorzitter Jenny Simons vond het een kwalijke zaak dat zwangere leerkrachten discriminatoir werden behandeld. Dit was aanleiding voor de BvL om de rechter om uitstel te vragen, zodat de uitkomst van de gesprekken meegenomen kunnen worden in de beantwoording bij de rechter. De BvL is namelijk niet van plan haar acties op te schorten zonder zicht op een oplossing, zoals gevorderd wordt door het Minov. Minister Adhin is van oordeel dat de BvL en de leerkrachten onrechtmatig in actie zijn gegaan en de gemeenschap misleiden alsof het ministerie onterecht hun loon inhoudt.

error: Kopiëren mag niet!