Jessurun eist excuses van Bouterse

1 Jessurun eist excuses van BouterseHet DA’91-assembleelid Winston Jessurun nodigt president Desi Bouterse uit om zijn verontschuldigingen aan te bieden aan het parlement. Dat Bouterse te Waterland heeft verklaard dat hij voor ontspanning en amusement luistert naar de debatten in het hoogste college van Staat, vindt Jessurun ongehoord en onkan. Hij kan het zich niet voorstellen dat de president geen respect kan tonen voor het hoogste orgaan van de Staat dat het volk vertegenwoordigt.
Dat er door de leiding van het parlement geen maatregelen zijn getroffen tegen het disrespectabel gedrag van de president naar het parlement toe, gaat zijn verstand te boven. ‘Of berust de leiding van het parlement zich in de rol van cabaretier’, slingerde Jessurun naar de leiding van het parlement, gisteren. Volgens Jessurun moet Bouterse zijn verontschuldigingen aanbieden aan de totale assemblee en niet slechts aan de oppositie.
Jessurun vroeg eveneens duidelijkheid omtrent het fonds waarin de private sector en ondernemingen geldbedragen moeten storten ter constitutionele versterking van de regering. Dit fonds is per staatsbesluit van juni 2014 goedgekeurd. Volgens Jessurun is er tal van onduidelijkheden over dit fonds. Hij stelde voor om deze in te trekken. Ook is gebleken dat per missive is vastgesteld dat de directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo uit dit fonds uitbetaald zal worden. Het salaris van de directeur bedraagt bruto meer dan SRD 60.000 per maand.
De DA’91-parlementarier merkte eveneens op dat er grote achterstanden zijn in de overmaak van het salaris van de directeur van AZP. Door de minister van Financiën is verklaard dat het fonds 0 cent telt. Ook vroeg hij naar uitleg over de SRD 55 miljoen, die nog is ten behoeve van een post ter institutionele versterking van het kabinet van de president. Volgens Jessurun gaat het simpel om een post ter uitvoering van de verkiezingscampagne. ‘Andere rationele doelen zien we niet.’ Hij gaf mee dit geldbedrag op andere posten in te zetten waar het dringend nodig is.
Jessurun werd geïnterrumpeerd door zijn collega van de NPS, Arthur Tjin A Tsoi. In de eerste ronde kreeg hij te horen dat president Bouterse antwoord zou geven op de vragen rond het fonds en de post ter institutionele versterking van het kabinet van de president. Tjin A Tsoi is benieuwd of de SRD 55 miljoen ter institutionele versterking van het kabinet van de president ingetrokken zal worden of niet. ‘Omdat we willen weten of we in een rechtsstaat of machtstaat leven’, aldus Tjin A Tsoi.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!