Bouva geeft Girjasing flinke natrap

Het NDP-assembleelid Melvin Bouva gaf zijn collega-assembleelid van de VHP, Sheilendra Girjasing, een flinke natrap gisteren in het parlement. ‘Uw regering heeft drie keren aan de macht gezeten, waarom is er toen niets gedaan’, slingerde Bouva in een interruptie naar het hoofd van Girjasing. In zijn pleidooi gaf Girjasing de zeer slechte sociaal-maatschappelijke situatie van bewoners van Marienburg weer. Volgens Girjasing zijn de bewoners gedwongen zeer onhygiënisch water te drinken. Ook leven volgens Girjasing personen in zeer erbarmelijke situaties.
Bouva die interrumpeerde, gaf Girjasing duidelijk te kennen dat de verslechterde sociaal-maatschappelijke situatie niet van nu is. Het betreft een situatie die al tientallen jaren bestaat. Meteen hierna trapte hij tegen de schenen van zijn college-parlementariër door hem erop te attenderen dat hij zich bewust is van de armoede onder bepaalde gezinnen en wees Girjasing tegelijkertijd erop dat de partij waar hij deel van uitmaakt, vijftien jaren in het machtscentrum heeft gezeten. Vijftien jaren hadden zij de tijd om van grote betekenis te zijn voor de minderbedeelden. Echter, deze groep burgers is faliekant overgeslagen. Bouva voegde ook aan toe dat de partij van Girjasing vijftien jaren de tijd had om de bewoners van Marienburg te voorzien van schoon leidingwater. Maar de partij heeft verzuimd dit te doen.
Het pleidooi van Girjasing werd door Bouva aangemerkt als een antipropaganda toespraak. Bouva werd in zijn bekritisering bijgestaan door de fractievoorzitter van de NDP, Ricardo Panka. Dit werd beslist niet in dank afgenomen door Girjasing. Hij gaf aan dat president Desi Bouterse groot gelijk heeft als hij zegt dat hij een ‘kiek’ neemt op het parlement.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!