Modernisering wetgeving voor beter investeringsklimaat

‘Modernisering van de wetgeving voor een beter investeringsklimaat’, is het thema van de workshop die de Competitiveness Unit Suriname (CUS) vanaf maandag 5 tot en met woensdag 7 mei hield te Bergendal. Wetgeving is een belangrijke voorwaarde voor groei van bedrijven en de economie. De meeste wetten voldoen echter niet meer door nieuwe economische inzichten, technologische veranderingen en internationalisering van de handel.
Aan de workshop, die door de IDB mogelijk is gemaakt, namen verder deel functionarissen van de ministeries van Financiën, Handel en Industrie en Justitie en Politie. Ook functionarissen van de Centrale Bank van Suriname, de Asfa, de KKF, de VSB, het SBF en van het Bureau Intellectueel Eigendom bogen zich in werkgroepen over het juridisch kader dat moeten leiden tot een beter investeringsklimaat.
Vicepresident Robert Ameerali opende met een inspirerende toespraak op 4 mei de workshop en onderstreepte het belang van concreet resultaat om de wetten tijdig te presenteren en aan te nemen, zodat de nationale productiviteit en economische groei kunnen worden gerealiseerd. Minister Don Tosendjojo van Handel en Industrie behoorde tot de aanwezigen bij de opening

error: Kopiëren mag niet!