PA’s volgen training “omgaan met agressieve gedetineerden” in de VS

PA's voor training naar buitenland.2Vier Penitentiaire Ambtenaren (PA’s) hebben van 3 tot en met 7 mei een training in hoe om te gaan met gedetineerden in de Verenigde Staten van Amerika gevolgd. De training heeft te maken met het resocialisatie proces van de gedetineerden, waarbij het personeel in de diverse strafinrichtingen nationaal als internationaal professioneler gevormd worden.
Paulus Pinas, Onder Directeur Delinquentenzorg (DZ), zegt dat het de bedoeling is om de opgedane kennis bij deze training in de gevangenissen toe te passen om de gedetineerden beter te behandelen en te begeleiden. “ Ze worden ‘equiped’ gemaakt hoe om te gaan met de moeilijk handelbare gevangenen. Verder zal er een speciale eenheidsgroep gevormd worden, die de spits zal afdelven voor de volgende groepen”.
Eerder in het jaar waren er al zes PA’s naar de Verenigde Staten geweest om daar een training van management van gevangenissen te volgen. Er zijn daar een aantal zaken naar voren gekomen die belangrijk zijn voor de transformatie van de gevangenissen in Suriname. Deze hielden in hoe de gevangenen begeleid en behandeld moeten worden. Ook waren er trainingen door Fransen verzorgd aan de PA’s.
In het kader van het resocialisatieproces van de gedetineerden worden er diverse trainingen aan de PA’s gegeven. Het ministerie van Justitie en Politie is bezig met het opzetten van een gedegen resocialisatie plan om de Surinaamse gevangenissen om te zetten in correctie centra.
Carlo Palmtak, een van de vier PA’s die naar de VS vertrekt, zegt dat het belangrijk is om trainingen te volgen. Voor hem zijn trainingen nooit te veel, er zijn altijd ontwikkelingen die op de voet gevolgd dienen te worden.
“Je moet met zo min mogelijk geweld weten om te gaan met de gevangen”, zegt Nettely Pinas. “Over het algemeen is het redelijk te doen. Soms komt het voor dat het uit de hand kan lopen met bepaalde pupillen, en daarmee moet je wel weten om te gaan als PA”, geeft ze verder aan.
De vier afgevaardigden zullen de opgedane kennis overdragen aan de overige collega’s.

error: Kopiëren mag niet!