De georkestreerde aanval op de president van de Republiek Suriname

Slechts enkele weken gelden schreven wij over de voortdurende provocaties tegen de Republiek Suriname, handelingen die continu uit de kokers van de Amerikaanse ambassade alhier plaatsvinden. Politieke analisten met een hoog ontwikkeld gevoel voor nationalisme, ruiken op afstand hetgeen de president in de nacht van 24 op 25 februari 2014 tijdens een redevoering op het Plein van de Revolutie uitsprak. Namelijk, dat er in de onafhankelijke Republiek Suriname krachten bezig zijn die de Staat zouden kunnen ondermijnen.
Het is voor ingewijden reeds langere tijd bekend dat een nieuw herzieningsverzoek van de heer Desiré Delano Bouterse tegen het Stellendamdrugsvonnis in Nederland, op basis van nieuwe aan het licht gekomen feiten over het oneerlijk en politiek geïnspireerd vonnis, onherroepelijk zal moeten worden ingewilligd. Dit betekent dat het litigieuze vonnis uiteindelijk zal moeten worden vernietigd.
Dit groot gezichtsverlies voor Nederland kan, zeker nu het haar syndroom Desi Bouterse betreft, niet zonder slag of stoot plaatsvinden. Alle registers zijn opengetrokken, die van de arrestatie van Dino Bouterse en zijn proces in de Verenigde Staten van Amerika als meest uit het oog springende, is slechts bedoeld om in arrestatieperspectief bekeken dichterbij zijn vader te komen.
De ambassadeur van de VS loste slechts enkele weken geleden in een Nederlands medium een schot voor de boeg. Hij sprak gerelateerd aan de arrestatie van Dino Bouterse over het ophalen van iedere verdachte in welk land dan ook. Zijn voorganger Marsha Barnes heeft in juni 2006, toen zij nog in Suriname gestationeerd was, het zaad gelegd voor brutale inmengingen in de binnenlandse aangelegenheden van Suriname en wat uit de Wikileaks tapes blijkt, Bouterse sr. op vernuftige wijze gekoppeld aan criminaliteit en met name aan o.a. de drugsbaron Roger Khan. Ziedaar, een alibi om Suriname ‘â lâ Noriega in Panama’ binnen te vallen.
De jongste publicaties over de behandeling van de zaak Dino Bouterse in de Verenigde Staten van Amerika leveren meer tastbaar bewijs voor een scenario dat moet leiden tot de uitschakeling van de belangrijkste presidentskandidaat voor de parlementsverkiezingen van mei 2015. Het is publiek geheim dat de man die het presidentschap van Suriname in het heden nog het meest begeert en zijn comparanten in de VS, het er alles aan gelegen is om de herverkiezing van de huidige president van Suriname te voorkomen.
Tekenen hiervan zijn, als hierboven reeds werd weergegeven, de subtiele verwijzing door Anania richting de drugsveroordeling van Bouterse sr. in Nederland en het thans opvoeren van de wegens drugshandel tot 40 jaar gevangenisstraf veroordeelde Roger Khan, als belangrijkste getuige tegen Dino Bouterse, maar hoe misdadig in elkaar gezet, ook tegen Bouterse sr. Dit alles terwijl laatstgenoemde op generlei wijze betrokken is bij de aanklacht tegen zijn zoon. Ik zei het reeds in eerdere publicaties, de VS herbergt ‘het Mekka van manipulatie’ en het soms misdadig monteren van niet bestaande beelden en geluid. Hollywood in de Staat Florida, waar Chan Santokhi in november 2013 in een Mac Donalds Restaurant in gezelschap werd gespot, is de naam.
De drugsveroordeling van de heer D.D. Bouterse die tot stand kwam door een door het OM van Nederland aangestuurde drugscrimineel, de Belg Patrick van Loon, een man die in ruil voor privileges, waaronder een vervroegde vrijlating uit de gevangenis, valselijk en ten nadele van de veroordeelde vernietigend getuigde, is inmiddels voldoende bekend. Van deze getuigenis is in het heden geen spaan heel gebleven, de reden waarom onder andere het drugsvonnis naar de prullenbak zal verdwijnen.
Deze exercitie is niet uit de lucht gegrepen. Het wenst de Surinaamse bevolking wakker te maken voor Panamese scenario´s die Suriname komen opwaaien. Scenario´s die veel bloedvergieten met zich mee zullen brengen. Het bloed van onschuldige burgers en politieke leiders. Dit bloed dat de bewezen oorlogsmisdadigers die vanuit Washington worden geleid, in het geheel niet deert. Suriname zal met de trauma’s en syndromen van dat misdadig optreden worden opgescheept en hulpverlening daarvoor zal zoals elders in de wereld is geschied, uitblijven. Dit spookbeeld deert evenmin de op macht beluste opposanten in politiek Suriname, de ware vijanden van het volk om wiens gunsten acrobatische toeren worden opgevoerd.
Opmerkelijk in de Wikileaks tapes, is de beschrijving van de rol die de procureur generaal in dit geheel heeft gespeeld. Wij citeren hier letterlijk uit voornoemde tapes. “ Procureur-generaal Subhas Punwasi meldde de Amerikanen in een gesprek dat Bouterse ook een gesprek had met Khan bij een bevriend parlementslid thuis.” En verder, “ Punwasi, die nog steeds in functie is, vertelt Barnes in januari in een vertrouwelijk gesprek ook dat Bouterse mogelijk plannen had hem en Santokhi te vermoorden. President Venetiaan zou toen gegijzeld moeten worden.”
Deze handelingen zijn, zo op waarheid berustend, nog eufemistisch uitgedrukt, ronduit bedenkelijk, zo niet schandalig. Nog schandaliger is het feit dat er geen consequenties zijn verbonden aan deze opmerkelijke rol van de hoogste ambtenaar van het Openbaar Ministerie van Suriname die landskinderen ten overstaan van vreemdelingen heeft helpen criminaliseren. Alleen al om al de bovengenoemde redenen is het daarom dan ook volkomen onbegrijpelijk dat de Surinaamse regering deze hele stroom aan criminalisering zonder welke reactie dan ook, over zich heen liet gaan.
Roger Khan is in het heden de nieuwe Patrick van Loon die als omgekochte getuige, Bouterse jr. en de president van de Republiek Suriname verder dient te discrediteren en criminaliseren. En dit alles in het licht van de aanstaande vernietiging van het Stellendamvonnis en de feitelijke uitschakeling van de meest belangrijke politicus van de Republiek Suriname, een oneigenlijke beïnvloeding van de aanstaande verkiezingen pur sang.
Roy Raymond de Miranda,
Secretaris Generaal, Clean Files Tribunal

error: Kopiëren mag niet!