Natin Nickerie wordt geevalueerd

Het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling zal Natin Nickerie evalueren. Hierbij zal gekeken worden naar het aantal ontbrekende vakdocenten en de accomodaties die ontbreken om kwalitatief goed onderwijs te kunnen garanderen. Uiteindelijk dienen de studenten aldaar adequaat opgeleid te worden waarbij de praktische kennis van eminent belang is voor het veder functioneren in de maatschappij.
Op geen enkele wijze zal het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling het recht van goed onderwijs waarop iedere student recht heeft ontnemen. Uiteindelijk zal een evaluatie rapport moeten uitwijzen wat de te ondernemen stappen worden voor het aanbieden van kwalitatief goed middelbaar technisch onderwijs in het district.
Het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling ontkracht elke berichtgeving waarbij is aangegeven dat Natin Nickerie wordt opgedoekt. Wel wil zij erop wijzen dat de randvoorwaarden aanwezig moeten zijn zoals praktijklokalen, praktijkdocenten, vakdocenten en leermiddelen. Nickerie heeft reeds jaren te kampen met een huisvestingsprobleem voor docenten die zich aldaar willen vestigen. Ook hierin probeert het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling een oplossing voor te vinden. Maar uiteindelijk hebben de studenten het recht om les te krijgen van gekwalificeerde docenten. Het is geenzins de bedoeling van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling een inferieure opleiding aan te bieden met laag gekwalificeerd kader c.q. onvoldoend beschikbaar kader.
Het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling vraagt de nickeriaanse gemeenschap zich rustig te houden en verdere berichtgeving van het ministerie af te wachten.
Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling
Afdeling Voorlichting

error: Kopiëren mag niet!