Ewald Thakoerdien opgesloten

De recherche van regio Midden heeft de verdachte Ewald Thakoerdien van Thakoerdien Group gisteren in verzekering gesteld ter zake openlijke geweldpleging, wederrechtelijke vrijheidsbeneming en zware mishandeling c.q. mishandeling en bedreiging met een vuistvuurwapen. Thakoerdien heeft zich samen met zijn advocaat Benito Pick vrijwillig aangemeld bij de politie. In het weekend heeft de verdachte kennelijk zijn twee security guards opgedragen om het slachtoffer Khalied Azizahamad op te halen. De twee personen die het slachtoffer waren gaan afhalen, hielden Khalied voor dat Thakoerdien hem nodig had voor een job. Op het woonadres van de verdachte Thakoerdien aan de Welgedacht A-weg aangekomen, ontmoette het slachtoffer Thakoerdien en nog drie mannen. Aldaar werd hij onder schot gehouden door Thakoerdien. Hierna is het slachtoffer meegevoerd naar een zandput van de verdachte achter de Helena Christinaweg. Daar heeft één van de security guards ook een wapen op het slachtoffer gericht gehouden. De groep mishandelde Khalied, waaraan hij twee losse tanden over heeft gehouden. Na de snode daad wist Thakoerdien zich uit handen van de politie te houden. Hij heeft zich pas de volgende ochtend aangemeld bij de politie. De twee security guards zijn gelijk aangehouden. Dagblad Suriname verneemt dat de raadsman van de verdachte Thakoerdien een verzoek zal doen op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering om zijn cliënt in vrijheid te krijgen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!