Dag van de Verpleging in het teken van verandering

Dag van de Verpleging in het teken van veranderingSinds 1965 wordt er op 12 mei de Internationale Dag van de Verpleging gevierd, elk jaar met een ander thema. Dit jaar staat in het teken van verandering, met als thema “Nurses, A Force For Change, A Vital Resource for Health” of “Verpleegkundigen: Krachtig in Verandering, Vitaal voor Gezondheid”. In alle ziekenhuizen werd er stil gestaan bij deze dag van, voor velen, bezinning.
Studentenraad
Zo werden er op Covab verschillende presentaties gehouden tijdens een symposium speciaal georganiseerd voor de studenten. Daarbij kregen de studenten de kans vragen te stellen en met elkaar te discussiëren. Één van de punten die daarbij naar voren kwam, was de behoefte aan een studentenraad. Volgens onderwijsmanager Haidy Cooman-Dompig ligt het zeker in de planning de studenten meer te betrekken bij het verpleegkundig onderwijs. “Een studentenraad is een goede manier om dat te doen”, aldus Cooman. Bij meerdere presentaties werd er stilgestaan bij verandering, waarom verandering nodig was en hoe die verandering kon worden bereikt. Alle studenten kregen tevens een lesbrief mee met daarin de geschiedenis van de Dag van de Verpleging en haar grondlegger Florence Nightingale.
“We doen het met heel ons hart”
Ook bij het AZP werd er stilgestaan bij de Dag van de Verpleging. Daar werden de verpleegkundigen in het zonnetje gezet en werden tevens de genomineerden bekend gemaakt voor de verschillende prijzen die jaarlijks op deze dag worden uitgereikt. Aansluitend werden meteen de winnaars bekend gemaakt. Zo werd Carol Dunk de “Voedingsassistent van het Jaar”. Jenny Dinmohammed kreeg de titel “Ziekenverzorgende van het Jaar” en Anestha Pansa werd “Verpleegkundige van het Jaar”. Alle drie de dames gaven aan het vak met heel hun hart te beoefenen en erg blij te zijn met de gekregen waardering.
Christio Wijnhard

error: Kopiëren mag niet!