“Elke maatschappij staat of valt met het gezin”

frontelke maatschappijIn de V-tunnel werden er afgelopen weekend tientallen moeders in het zonnetje gezet tijdens een Moederdagviering die was georganiseerd door de NDP subafdeling van het ressort Rainville. Eregast was onze First Lady Ingrid Bouterse-Waldring die, net als bij de Zwanger en Zo Beurs, in haar toespraak hamerde op de rol van de vaders.
Surinaamse mannen kunnen macho zijn
“De mannen laten het te vaak afweten, met uitzondering van de goede natuurlijk. Maar vaak zie je dat de moeder met de kinderen achterblijft, zij moet zorgen voor een dak boven het hoofd, dat ze naar school gaan, dat ze te eten krijgen. Moeders moeten dus heel hard werken om kinderen een goede opvoeding te kunnen geven, terwijl ze nauwelijks thuis kunnen zijn, omdat ze twee banen hebben… met alle gevolgen van dien..” Volgens de First Lady staat of valt elke samenleving met ‘het gezin’. Om die reden is het haar streven bij te dragen aan het bewustzijn omtrent het vormen van een goed gezin. “De man was er ook bij toen de vrouw zwanger werd, dus als het kind er is, moet hij er ook bij zijn. Dat is waar ik voor ga!”, aldus de First Lady. “Surinaamse mannen kunnen macho zijn, maar ik hoop dat ze zullen inzien dat ze die taak niet alleen aan de moeders kunnen laten.”
Nieuw project
De First Lady werd zelf ook extra in het zonnetje gezet. De aanwezige moeders roemden haar voor het opvoeden van meer dan haar eigen kinderen. “Ja, ik heb een kind van mezelf, maar ik heb er in totaal zes opgevoed.” De First Lady bracht Moederdag door in gezelschap van haar kinderen. “Helaas heb ik zelf geen moeder en geen vader meer, maar de aandacht van mijn kinderen doet me goed.” Ook tijdens de viering in de V-tunnel ontbrak het de First Lady niet aan aandacht. Meerdere malen werd zij omhelst en wilde men met haar op de foto. Ze kreeg ook de eer de eerste prijs uit te reiken in een speciaal voor de uitgenodigde moeders georganiseerde loterij. De First Lady zal zich de komende maanden verder inzetten voor haar Early Childhood Development Program. “Er komt nog een project aan voor vrouwen, maar daar kan ik helaas niks over zeggen.”
Christio Wijnhard

error: Kopiëren mag niet!