Vreemde objecten in het luchtruim

ben ufo 014Op 29 april werd er in Commewijne een vreemd object gezien in de hemel en gefotografeerd. De foto’s werden door Surinaamse ufologen bekeken en bestudeerd op wat het meest voor de hand liggende was. Al bijna vijf jaar is Meldpunt Ufo’s boven Surinaams Territorium (Must) actief in onderzoek naar ongeïdentificeerde vliegende objecten, die waargenomen worden in Suriname. Met de mogelijkheden die ze hebben, wordt er getracht om te achterhalen wat door het luchtruim boven Suriname vliegt.
Samen met twee anderen is Tanya Wijngaarde actief in het bestuderen naar mogelijke oorzaken van de vliegende objecten. Eerst wordt er gekeken naar de meest gangbare verklaring, die een licht of ander object kan hebben. Voor de waarneming in Commewijne betekent dit dat het waarschijnlijk gaat om de lancering die in Kourou rond de tijd van de waarneming heeft plaatsgevonden, als de meest voor de hand liggende verklaring. ‘Raketten worden eerst omhoog gelanceerd, maar gaan dan in een baan om de aarde. Voor ons ziet het er soms uit alsof ze van oost naar west gaan en soms alsof ze naar beneden of terug komen’, zo laat Tanya Wijngaarde weten.
Must is in 2009 begonnen en al snel daarna kwamen spectaculaire meldingen binnen. Zo herinnert Tanya zich nog een melding in de buurt van Houttuin, waarbij een fel licht bij een moeras werd gezien en gefilmd. Hierbij had zelfs het Belgische meldingscentrum geholpen met het proberen te achterhalen wat het kon zijn, echter zonder resultaat. Veel lichten worden gezien in het binnenland. Daar komen lichten niet alleen uit de hemel, maar cirkelen ze soms ook nog een tijdje rond of lijken te landen. Verklaringen die door waarnemers worden gegeven, zijn ‘buitenaards’ of dat het ‘goden’ zijn. Wat het ook is, voorlopig gaat Must alleen op onderzoek uit wanneer er voldoende aanknopingspunten zijn om een melding nader te bestuderen.

error: Kopiëren mag niet!