Denise Jannah: ‘Elke dag moet Moederdag zijn’

1 Elke dag moet Moederdag zijnDe zangeres Denise Jannah is even thuis en zal ons dit weekend verblijden met een drietal concerten. Het is een beetje toeval dat ze rond Moederdag in ons land is. ‘Ik zal dus niet alleen speciale mama-liedjes ten gehore brengen.’ Maar de zangeres zal zeker aandacht besteden aan de dag, waarop alle moeders extra in het zonnetje worden gezet. Als het aan Denise Jannah ligt, is het namelijk elke dag Moederdag.
Waarderen en respecteren
‘Ik vind dat het elke dag Moederdag moet zijn. Je moet je moeder elke dag waarderen, respecteren en zo vaak als je kan verwennen. Het is heel goed dat er zo een dag bestaat, zodat we daar extra aandacht kunnen besteden. Voor kinderen is het leuk en voor volwassenen is het goed om er elk jaar, op die dag, aan te worden herinnerd hoe belangrijk hun moeder voor ze is en hoeveel ze voor hen betekent.’
‘Ik ben heel trots op mijn moeder’
De vrouw aan wie Suriname en de rest van de wereld, Denise Jannah te danken heeft, is Eleonore Zeefuik-Homoet. ‘Ik heb een moeder waar ik heel trots op ben. Ze heeft jarenlang klaargestaan voor iedereen, ook in haar werk.’ Haar moeder heeft jarenlang gewerkt als verloskundige en is inmiddels gepensioneerd. ‘Ze was een moeder voor velen. Iedereen die bij haar kwam bevallen, was op dat moment haar kind. Of dat nou een meisje van zestien was of een vrouw die de veertig was gepasseerd, dat maakte niet uit.’
Altijd bijzonder
De zangeres, die in Nederland woont, is niet elk jaar bij haar moeder op Moederdag. ‘Dit jaar wel, maar omdat ik zowel in de middag als in de avond optreed, zal ik haar pas zien als ze naar het concert komt.’ Het is voor de zangeres een ‘heavy werkweekend’, maar wel met een mooi vooruitzicht. ‘Ja, het is altijd bijzonder als ik optreed en mijn ouders zijn in de zaal. Omdat we elk aan de andere kant van de oceaan wonen, maken we dat natuurlijk niet zo vaak mee!’
Wereldpremière in Suriname?
Jannah zal later in het jaar met een nieuw stuk van start gaan, genaamd ‘Ella!’ over jazzlegende Ella Fitzgerald. Voor het stuk is er interesse vanuit meerdere landen, waaronder Zuid-Afrika en Groot Brittannië. ‘We willen eigenlijk de wereldpremière in Suriname doen plaatsvinden, maar we zijn nog aan het kijken naar de mogelijkheden en of het financieel haalbaar is.’
Christio Wijnhard

error: Kopiëren mag niet!