Bestuur Rijstonderzoeksinstituut wordt vervangen

Volgens parlementariër Rashied Doekhie wordt het bestuur van de Stichting Nationaal Rijstonderzoeksinstituut (SNRI) vervangen. Hij geeft aan dat dit binnen de komende twee weken dit een feit zal zijn. De nieuwe minister van LVV, Soeresh Algoe, is bezig om alles in kaart te brengen. Voordat de Pertjajah Luhur uit de coalitie zou stappen, had president Desi Bouterse de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij al aangegeven het bestuur te vervangen. Maar door de wisseling van de wacht op het ministerie van LVV en de begrotingsbehandeling is dit proces gaan stagneren. Volgens Doekhie zijn diverse ministeries die betrokken zijn bij het SNRI, bezig mensen te selecteren die zullen worden voorgedragen voor het bestuur. “We moeten de juiste mensen zoeken voor de juiste post. En wanneer men niet wil meewerken, dan moet men plaatsmaken voor een ander”, zei Doekhie. Volgens Doekhie was het bestuur sinds de overname van de macht door de huidige regering niet vervangen. Vorig jaar is het bestuur vervangen en na de wisseling van de wacht op het ministerie van LVV, wordt het bestuur dus weer vervangen. Het oud-bestuur is inmiddels op non-actief gesteld. De waarnemend directeur van het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum, Soedeschand Jairam, bevestigt tegenover de krant dat ook hij op de hoogte is van de vervanging. Hij geeft aan dat deze vervanging nodig is.

error: Kopiëren mag niet!