PL installeert Inheems presidium

Zaterdag heeft de politieke partij Petjajah Luhur het derde Inheems presidium geïnstalleerd in het partijcentrum te Paramaribo. Volgens de partijvoorman Paul Somohardjo bestaat de PL uit aparte presidia van alle bevolkingsgroepen. Er is wel geen Javaans presidium. “Wij willen deze mensen niet gebruiken of misbruiken, maar wij willen hen de plaats geven die zij moeten krijgen”, zei Somohardjo. Het Inheemse presidium wordt voorgezeten door PL-DNA-lid Patricia Kajoeramarie. Deze groep zal samen met de overige leden van de partij opkomen voor de rechten van de Inheemse gemeenschap. “Ik ben van huis uit NPS’er geweest, maar rood is mijn kleur dus ik voel me thuis bij de rode partij. Wij van de Inheemse gemeenschap zijn heel erg teleurgesteld. Laten wij ons niet meer misbruiken maar laten wij ons aansluiten bij de partij die voor ons staat”, zei Kajoramarie. Zij geeft aan dat anno 2014 er veel dorpen zijn die niet beschikken over onderwijsfaciliteiten, elektriciteit en schoon drinkwater. Zij geeft aan dat zij tezamen met haar groep zal pleiten voor haar Inheemse broeders en zusters. “Wij gaan vallen en opstaan. We zien dat de machtstaat in opmars is en door samenbundeling zullen we op deze opmars stuiten. Wij gaan samenwerken met het Nieuw Front en BEP op regionaal niveau (districtsraad- en ressortraad) en zo zal de Nationale Democratische Partij samen met Abop geen meerderheid behalen. De komende verkiezing zal een strijd zijn tussen een machtstaat en een rechtstaat. Wie de macht heeft en het recht niet kent, zal om hetzelfde recht zijn macht verliezen”, zei Somohardjo.

error: Kopiëren mag niet!