Koninklijke beloning AZP-directeur Antoine Brahim

Antoine Brahim
Antoine Brahim
Dat de huidige directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) ruim SRD 65.000 bruto per maand verdient, exclusief emolumenten en toelagen, was een ieder al bekend. Toen was het discussiepunt hoe een directeur in Suriname zoveel kon verdienen. De persoon die Brahim voorging, Eddy Joemankhan, verdiende maar SRD 10.000. In de arbeidsovereenkomst tussen Brahim en de Staat Suriname zijn er nog meer interessante en lucratieve cijfers overeengekomen die nog niet bekend waren. De arbeidsovereenkomst voorziet erin dat Brahim een jaarlijkse gratificatie in december ontvangt gelijk aan 2 maanden salaris, dus ruim SRD 130.000. In juli van elk jaar krijgt hij vakantiegeld gelijk aan 1 maand salaris. Dat is bij elkaar al 15 maanden salaris per jaar. Als representatietoelage krijgt de AZP-directeur maandelijks 10% van zijn salaris, hetgeen neerkomt op ruim SRD 6.500.
De secundaire voorwaarden zijn ook heel interessant. De directeur heeft recht op een representatieve dienstwagen verbonden aan zijn functie. Verder heeft Brahim recht op brandstof, onderhoud en reparatie van de auto op kosten van de Staat Suriname. Als hij zijn dienstverband beëindigt, mag hij dit voertuig kopen tegen de boekwaarde. De AZP-topman mag gratis genieten van een pc met ADSL-aansluiting zowel thuis als op kantoor, een I-Pad en een huis- en mobiele telefoon met abonnement. Indien de Staat Suriname het dienstverband beëindigt voor andere redenen dan plichtsverzuim, dan maakt Brahim nog 24 maanden recht op zijn salaris met emolumenten.
Gaat Brahim op zijn 65ste met pensioen, dan zal hij 60% van zijn maandsalaris als ouderdomspensioen behouden. Indien hij komt te overlijden, krijgt zijn vrouw of levenspartner 70% weduwepensioen en als de kinderen wees worden, maken ze recht op 30% wezenpensioen tot een leeftijd van 19 jaar of tot wanneer ze studerende zijn.
De arbeidsovereenkomst tussen de Staat Suriname en Brahim is voor onbepaalde tijd gesloten.

error: Kopiëren mag niet!