Rachied Doekhie: ‘Somohardjo je lult, je bent weggejaagd als een hond’

1Rachied Doekhie@@‘Je lult, je bent weggejaagd als een hond’, luidde de woorden die het hoofdbestuurslid van de NDP, Rachied Doekhie, afgelopen vrijdag in het hoogste college van Staat slingerde naar het hoofd van PL-assembleelid Paul Somohardjo, die kort geleden als partner de laan is uitgestuurd door de Megacombinatie. In gesprek met Dagblad Suriname had Doekhie er beslist geen moeite mee om de woorden te herhalen. ‘Hij lult ja, hij is weggejaagd als een hond uit de Megacombinatie.’
Volgens Doekhie is het woordje ‘lult’ een alledaags woord dat gebruikt wordt. Dat hij dit woord gebruikt in het hoogste college van Staat deert hem helemaal niet. ‘Of dan moest ik hebben gezegd, hij ‘ouwehoert’, beiden hebben toch dezelfde betekenis.’ Doekhie zegt dat deze kwestie voor hem een gepasseerd station is.
Het kon bij Doekhie namelijk niet in dat Somohardjo kwam uitleggen dat mensen hem verraden hebben. Dit bleek het geval te zijn bij de verkiezing van de voorzitter van de Nationale Assemblee. ‘Wat is Somohardjo zelf? Is hij dat ooit nagegaan?’ Volgens Doekhie heeft Somohardjo het grootste verraad gepleegd door het Nieuw Front de rug toe te keren en te gaan samenwerken met de Megacombinatie
Ook beweert Doekhie dat Somohardjo afgelopen vrijdag zijn ‘singi neti’ zou hebben gehouden in het parlement middels zijn redevoering. ‘Die man zag er zo droevig uit, hij klonk ook zo bedroefd. Hij wilde bijna huilen.’ Doekhie geeft ook een andere verklaring voor de gemoedstoestand van Somohardjo. Hij zou naar zeggen van Doekhie gefrustreerd rondlopen. ‘Hij komt zijn frustratie in het parlement uiten. Hij loopt links en rechts, omdat niemand meer naar hem omkijkt. Want 16 jaren lang heeft hij zijn jaardag uitbundig gevierd met staatsgelden. Maar afgelopen vrijdag kon hij dat niet doen.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!