Amazone Partij nieuw leven ingeblazen

amazoneDe Amazone Partij Suriname (APS) heeft op 3 mei op traditionele wijze haar nieuw secretariaat geopend voor het publiek. Voorzitter René Artist, die al een jaar de scepter zwaait binnen de APS, gaf aan dat de partij gereed is voor de komende verkiezingen. De APS is niet alleen voor de Inheemse gemeenschap. ‘Wij zijn een nationale partij, een ieder mag zich aansluiten. Wij komen niet met beloftes en zullen geen trend opvolgen als de voorgaande regeringsleiders en partijen. Wij gaan voor duurzame ontwikkeling voor de gemeenschap’, aldus de voorzitter die de aanwezigen toesprak.
De Amazone Partij werd in maart 2000 opgericht met als doel de Inheemsen samen te bundelen om zodoende een politieke stem te verwerven. In 2005 heeft de APS deelgenomen aan de verkiezingen, maar heeft geen zetels behaald. De precieze reden voor het niet meedoen aan de verkiezingen van 2010 kon de voorzitter niet aangeven. Volgens hem zou het hebben gelegen aan de teleurstelling dat men in 2005 geen zetels had behaald en dat bestuursleden niet actief meer participeerden. De voorzitter is ervan overtuigd dat de APS positief de komende verkiezingen zal uitkomen.
De bestuursleden aangesloten bij de APS werden door de voorzitter aan het publiek voorgesteld. Ook de concrete doelen waarvoor de APS staat en het nieuwe logo werden aan het publiek gepresenteerd.

error: Kopiëren mag niet!