Vijfdaagse masterclasstraining groot succes

1 Vijfdaagse masterclass training groot succesIn het IGSR-gebouw van de Anton de Kom Universiteit van Suriname vond gisteren de laatste training plaats in verband met de Masterclass Turnaround Management. De hoogleraar professor Jan Adriaanse van de Universiteit van Leiden in Nederland gaf aan zeer tevreden en onder de indruk te zijn met de aanwezigheid van mensen uit het bedrijfsleven, overheiddiensten en het hoge niveau van denken van studenten die hadden deelgenomen aan deze masterclass. Volgens de professor zal het niet blijven bij deze vijfdaagse training. In de toekomst zullen er nog meer van soortgelijke trainingen volgen. De trainingen zullen zich ook niet tot de universiteit beperken, maar ook gaan naar bedrijven en organisaties die belangstelling hebben.
Michiel van Dijk, één van de leraren, gaf aan dat de cursisten de afgelopen 4 dagen kennis hebben mogen maken met de verschillende situaties die zich kunnen voordoen in het bedrijfsleven en hoe een bedrijf weer gezond te laten draaien. Op de laatste dag werd er een simulatiegame gehouden waarbij men zich in de schoenen kon plaatsen van een bedrijfseigenaar die failliet raakt of aandeelhouders die in financiële malaise verkeren.
Turnaround management heeft te maken met het steeds sneller veranderen van een bedrijf. De financiële crisis en het teruglopen van winsten van een bedrijf vragen van bedrijven een snelle omslag, aldus Michiel van Dijk.
De trainers hebben de training als een groot succes ervaren en zien in de toekomst graag het opzetten van een businessschool: een school waarbij het wetenschappelijk academie samen gaat opereren met het bedrijfsleven.

error: Kopiëren mag niet!