Naschoolse Opvang nieuwe stijl maandag van start

De nieuwe stijl Naschoolse Opvang (NSO) zal tegelijkertijd van start gaan met het derde kwartaal. In de vakantie werd er een conferentie gehouden met alle belanghebbenden om de problemen rond de Naschoolse Opvang op te lossen. Een van de grootste problemen was de niet of late uitbetaling van de leerkrachten.
Ook het curriculum is aangepast, eventuele achterstanden in vakken worden weggewerkt door extra tijd te besteden aan de leerlingen. Sport zal ook worden toegevoegd aan het curriculum. Voor nu zal de focus meer worden gelegd op atletiek.
Het doel is ook om de kosten terug te brengen en meer scholen mee te laten doen aan het naschoolse opvangprogramma. Wat betreft de late uitbetaling zal dat tot het verleden gaan behoren, omdat de administratie organisatorisch zal gaan verlopen.
Het belangrijkste bij de nieuwe stijl is dat het Minov de volledige greep zal hebben op alle activiteiten met betrekking tot de NSO, voorheen was dit gedelegeerd naar commissies. De onderwijsinspecteurs zullen landelijk de verantwoordelijkheid dragen over hun gebied. Over een voeding is er specifiek nog niets gezegd. President Desi Bouterse gaf enkele maanden geleden aan dat er mensen zijn die een ‘njang’ maken met de Naschoolse Opvang.

error: Kopiëren mag niet!