Adriaanse behandelt ins en outs van turnaround management

2 AdriaanseProfessor Jan Adriaanse, hoogleraar Universiteit Leiden, behandelt middels lezingen en een masterclass de in en outs van turnaround management. Hij gaf op uitnodiging van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) ook een lezing in het auditorium van Self Reliance. Het onderwerp was ‘Shift Happens: trendspotting en innovatief ondernemerschap in een snel veranderende wereld’. Tijdens de lezing gebruikte hij ook de recessie in Europa als voorbeeld. Hij onthulde onder andere de geheimen achter enkele zeer succesvolle turnarounds en toonde de faalfactoren achter geruchtmakende faillissementen. Tijdens de lezing behandelde hij onder meer waarop de markpositionering en het bestaansrecht van een onderneming gebaseerd is. Hij gaf ook aan wat men anders kan doen in een onderneming dan de concurrenten. Vijf elementen die volgens Andriaanse van belang zijn als gekeken wordt naar het falen van een bedrijf, zijn marketing en strategie, management, informatie, efficiëntie en economie. In de periode van 28 april tot en met 2 mei verzorgde hij ook een masterclass turnaround management op uitnodiging van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!