Regering levert 85 woningen op in Waterland

Op Waterland in het district Para zijn op woensdag 30 april ceremonieel 85 woningen overhandigd aan de eigenaren. Deze 85 woningen zijn onderverdeeld in 9 modellen. De woningen zijn opgezet door bouwbedrijf Soekroela. Het project is onderdeel van het publiek private partnerschap, dat de overheid is aangegaan binnen haar woningbouwprogramma. Voor districtscommissaris van Para, Jerry Miranda, was dit een heel belangrijk moment. ‘De mensen hebben lang gewacht en willen nu hun woning hebben’, benadrukte de burgervader. Agatha Ramdas mocht als eerste de sleutel van president Desi Bouterse ontvangen.
Volgens DNA-lid Ricardo Panka heeft de districtscommissaris meerdere locaties geïdentificeerd, die ook voor de woningbouw zullen worden ingezet. Enkele van deze plaatsen zijn Tempoca, Bernarddorp, Onverwacht en ook in de dorpen en de plantages in het district Para. Volgens de volksvertegenwoordiger zou er ruimte genoeg zijn voor ongeveer 2000 tot 3000 woningen. Dynaida Baptist, directeur van het Low Income Shelter Program (Lisp), haalde aan dat 13 van de 85 nieuwe eigenaren een subsidie van SRD 9.750 hebben ontvangen van haar organisatie. Volgens Baptist heeft het Lisp als doel om betaalbare woningen voor lage inkomensgroepen mogelijk te maken.
Voor president Desi Bouterse is dit een vrij moeilijk proces geweest. Volgens het staatshoofd hebben voorgaande regeringen 15 jaar lang niets gedaan, terwijl de huidige regering in de afgelopen 4 jaar wel heeft laten zien dat ze haar beloften nakomt. De president haalde in zijn toespraak aan dat het economisch heel goed gaat in het land en dat Suriname veel buitenlandse investeerders heeft aangetrokken. Er zijn momenteel handelsdelegaties hier van investeerders uit India, Turkije, Frankrijk, Nederland, Amerika, en China. De president garandeerde de aanwezigen dat er in Para meer woningen zullen worden opgezet. Zo wordt er naast dit project nog op Vredenburg 400 woningen gebouwd. Op 9 mei zullen weer 100 sleutels overhandigd worden. Op La Vigilantia wordt ook een fabriek opgezet voor het bouwen van woningen. Hij hoopt ook in 7 maanden tijd het waterprobleem van Commewijne op te lossen.
FR

error: Kopiëren mag niet!