Minister Lackin naar Caricom- en ACS-top in Mexico

De derde Mexico-Caribbean Community (Caricom)-top en de zesde top van de Associatie van Caribische Staten (ACS) vonden op 29 en 30 april in Merida te Mexico City plaats. De conferenties werden door de president van Mexico, Enrique Peña Nieto, geleid. Deze top werd bijgewoond door 14 staatshoofden en regeringsleiders, twee vicepresidenten, vijf ministers van buitenlandse zaken, waaronder die van Suriname, Winston Lackin. Wat Suriname tijdens deze top heeft aangedragen, is nog niet bekend.
Één van de agendapunten voor deze meeting is de aankondiging van de inwerkingtreding van de overeenkomst van de regionale samenwerking op het gebied van natuurrampen, die door alle 25 leden van de ACS werd ondertekend. Één van de doelen van Mexico was de ratificatie en tenuitvoerlegging van de overeenkomsten aangaande duurzaam toerisme en verbetering van het beheer van natuurrampen. Het Verdrag tot oprichting van duurzame toerisme van de Cariben die op 6 november 2013 in werking trad en de Overeenkomst voor regionale samenwerking over natuurrampen waren ook op de agenda.
Tijdens de conferenties werden ook de resultaten van het vijfde programma voor technische samenwerking (2012-2013) geëvalueerd en de samenwerkingsactiviteiten voor de komende twee jaar geschetst op het gebied van Spaanse taalcursussen, niet-overdraagbare ziekten, businessincubatie, ontwikkeling van de landbouw en beheer van natuurrampen.

error: Kopiëren mag niet!