Consumentenprijzen maart licht gestegen

De consumentenprijzen zijn op maandbasis gestegen met 0,2% in de maand maart 2014 ten opzichte van februari 2014. Dit maakt het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) bekend. Als er een vergelijking wordt gemaakt tussen maart 2014 en maart 2013, is de 12-maandsinflatie ruim 3,1%. De 12-maandsinflatie in februari was 2.9%. De consumentenprijsindex (CPI) is een maat voor de gemiddelde verandering in de prijs van een naar kwaliteit en kwantiteit vast pakket aan goederen en diensten, bestemd voor consumptieve doeleinden. Er zitten 297 items in Suriname’s CPI-pakket en prijsopnames worden verricht in Paramaribo en Wanica (bij circa 160 meetpunten), Nickerie inclusief Wageningen (110 meetpunten), Coronie en Saramacca (80 meetpunten) en in Commewijne (65 meetpunten) bij een totaal van 415 meetpunten.
FR

error: Kopiëren mag niet!