Vijftien maanden celstraf voor diefstal in supermarkt

Patrick Fitolini en Marlon Gadden zijn door kantonrechter Robert Praag veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar en drie maanden, omdat zij in de nacht van 1 februari 2014 in een supermarkt aan de Dr. Sophie Redmondstraat hebben ingebroken en hierbij twee gascilinders en een aantal kratten bier uit de winkel hebben weggenomen. De criminelen forceerden een raam van de winkel met een koevoet open en namen via het venster de goederen weg. Gelukkig voor de benadeelden waren er veiligheidscamera’s in de zaak aanwezig, waardoor Patrick en Marlon gemakkelijk in de kraag konden worden gevat. Ook zijn de verdachten bij spiegelconfrontatie positief door de benadeelden herkend. Marlon heeft vanaf het begin toegegeven samen met Patrick in de winkel te hebben ingebroken.
In deze zaak hebben de verdachten ook de naam van een derde comparant genoemd. Helaas was er weinig bewijs dat de derde comparant inderdaad betrokken was bij de diefstal. Shefani Amirkhan en Georgette Leter, de raadslieden van de verdachten, verzochten in hun pleidooi aan de magistraat om rekening te willen houden met beide verdachten, omdat zij vanaf het begin keurig hebben meegewerkt aan het onderzoek. Bovendien zijn de goederen teruggegeven aan de benadeelden, waardoor de schade beperkt is gebleven. De magistraat besloot om de verdachten een gouden kans te geven en ging niet mee met de strafeis van één jaar en zes maanden.
FR

error: Kopiëren mag niet!