Verdachten ontkennen in woning te hebben ingebroken

De verdachten, Faisel A., Derrel R. en Astrando M. stonden vrijdag voor kantonrechter Albert Ramnewash, omdat zij tezamen en in vereniging op 24 oktober 2013 in de woning van de benadeelde, M.C., hebben ingebroken. De verbalisant vertelde aan de magistraat dat de Centrale Meldkamer van de politie die bewuste dag een melding van diefstal binnenkreeg. Hij rukte samen met een collega uit naar de locatie. Toen hij al in de buurt was van de woning van de benadeelde, zag hij bij een T-kruising een voertuig langsrijden dat volgens hem voldeed aan de beschrijving van het voertuig van de inbrekers. Hij besloot de achtervolging in te zetten. Volgens de verbalisant was hij in normale burgerkleding en in een onopvallend voertuig. Toen het voertuig van de verdachten in een file terechtkwam, besloot hij om het voertuig in te halen en reed hij het voertuig van de drie jongens klem.
De verdachten werden staande gehouden. In het voertuig werd op de achterbank een laptop, een mobiele telefoon, geldbedragen en andere spullen aangetroffen. Ook werd aan de onderkant van de achterbank een vuistvuurwapen met zes scherpe patronen aangetroffen. De verdachte Astrando ontkende de laptop gestolen te hebben. Hij beweerde het onder de markt bij twee onbekende heren te hebben gekocht. Ook zou het vuistvuurwapen compleet met het voertuig zijn gekomen toen hij het had gekocht. De verdachten, Derrel en Faisel, verklaarden samen met Astrando naar Paramaribo Noord te zijn gegaan, omdat Astrando SRD 900 bij iemand moest gaan halen. Zij schrokken toen zij door de politie werden klemgereden. Ook beweerden zij dat de wetsdienaren verkeerde criminelen zouden hebben aangehouden, omdat de agenten hun voorhielden dat zij honden zouden hebben vergiftigd. Deze zaak wordt op 27 mei verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!