Scientia introduceert nieuwe opleiding in Suriname

Vanaf juni 2014 is het in Suriname mogelijk om de post-hbo-opleiding ‘Criminologie, Crime Science & Criminaliteitspreventie’ te volgen. Scientia, het Caribisch opleidingsinstituut voor ‘security-, safety-, integrity- en managementopleidingen, start op 23 juni 2014 met de eerste opleiding. Nooit eerder is het mogelijk geweest om deze opleiding te volgen in Suriname.
In deze post-hbo-opleiding geeft programmamanager H. Neddermeijer en hoofddocent M.A. Meelis de deelnemers een ‘tour d’horizon’ over het uitgebreide veld van criminologie. In een algemene theoretische benadering staan zij stil bij het gedrag van de mens en de instrumenten om dit gedrag te beïnvloeden. Deze theoretische benadering wordt snel ingeruild voor een meer praktische kant: hoe kunnen we criminaliteit voorkomen en, als dat niet lukt, beheersen? Daarbij gaan de docenten uitgebreid in op criminologie in de private en in de publieke sector. Ook krijgt de financieel-economische kant van criminaliteit en criminaliteitspreventie aandacht.
Na deelname aan de opleiding hebben de deelnemers kennis van en inzicht in de vele mogelijke oorzaken van criminaliteit. Daarnaast besteden de docenten uitgebreid aandacht aan de vaardigheid in het formuleren van een visie, doelstellingen, strategie en beleid, op het gebied van criminaliteitspreventie.
Het is een intensieve post-hbo-opleiding waar de deelnemers 5 aaneengesloten dagen les krijgen in een kleine groep, om zo de interactiviteit tijdens de lessen te waarborgen. Na het succesvol afleggen van het examen ontvangt de deelnemer het waardevolle post-hbo-diploma ‘Criminologie, Crime Science en Criminaliteitspreventie’ . Scientia NV is gelieerd aan het Nederlandse opleidingsinstituut Beccaria, dat is erkend door het Centraal Register Kort beroepsonderwijs (CRKBO).
Scientia werkt volgens de Customer Intimacy Strategy. Vanuit zowel de publieke als private sector bleken er diverse opleidingsbehoeften te zijn op het gebied van criminologie. Daarom verzorgt Scientia vanaf dit jaar op behoefte van verschillende organisaties de opleiding Criminologie, Crime Science & Criminaliteitspreventie. Open inschrijvingen en in-company opleidingen zijn mogelijk.

error: Kopiëren mag niet!