“Zelfde regering dus hetzelfde beleid”

De afdeling Consumentenzaken van het ministerie van Handel en Industrie (HI) was de laatste maanden druk bezig met het bewuster maken van de samenleving omtrent haar rechten als consumenten. Het was de bedoeling om eind april de bijbehorende wet in te dienen bij de Raad van Ministers. Echter, met het vertrek van minister Raymond Sapoen lijkt er enige vertraging te ontstaan.
‘Er moet intern nog veel besproken worden’
“De nieuwe minister hebben we nog niet ontmoet. Er moet dus eerst gesproken worden en hij moet zelf ook nog worden geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot de Consumentenwet”, aldus Jenny Karmin, hoofd van de afdeling Juridische Zaken. Het hoofd van de afdeling Consumentenzaken, Daniella Sumter, is momenteel uitlandig. “Waarschijnlijk zullen wij nu in de maand mei het punt bereikt hebben dat wij die wet kunnen indienen. Echter kan ik dat niet met zekerheid zeggen. Er moet intern nog veel besproken worden. Het is natuurlijk niet dezelfde minister, maar het is dezelfde regering dus nemen wij aan dat hetzelfde beleid zal worden voortgezet.” De afdeling Consumentenzaken is in februari 2013 opgezet door ex-minister Sapoen. Dat maakte hem, samen met Sumter, de machinist van deze rijdende trein. In ieder geval is het te hopen dat inderdaad, wat betreft de consumentenwetgeving, hetzelfde traject zal worden gevolgd en, nog belangrijker, met dezelfde snelheid.
Christio Wijnhard

error: Kopiëren mag niet!