Trainer Ramkisoen wil record Caravan breken met Jong Rambaan

Trainer Edmund ‘Mohan’ Ramkisoen
Trainer Edmund ‘Mohan’ Ramkisoen
Trainer Edmund ‘Mohan’ Ramkisoen zit met zijn ploeg Jong Rambaan goed op weg om zijn oud record die hij als trainer van Caravan gevestigd had, te breken. Twee seizoenen terug loodste hij Caravan van de Livorno Sportorganisatie (LSO) naar de SVB Topsectie. Dit deed hij door 31 wedstrijd oprij niet verloren te hebben, van de competitie van de LSO tot het Lidbondentoernooi. Echter, dat seizoen was Caravan niet ongeslagen. Haar tweede wedstrijd in de competitie van de LSO verloor Caravan toen van FC ADO met 3-2. Dit seizoen met Jong Rambaan van voorzitter Krish Biharie, is trainer Ramkisoen wel helemaal ongeslagen. In het heel seizoen tot nu toe is geen enkele wedstrijd verloren. Ze werd ongeslagen kampioen bij de Lelydorp Sportbond (LSB) en in het Lidbondentoernooi heeft ze ongeslagen de finaleronde gehaald. Al 27 partijen ongeslagen en nog 4 te gaan naar het record van Caravan. Wel moet Jong Rambaan nu extra hard knokken om dit record te halen, want in de finaleronde van het 9de Integra Port Services DP World Lidbondentoernooi zit Jong Rambaan in een heel sterke poule.
‘Ik noem het de poule of death’, zegt Ramkisoen, als hij naar de tegenstanders kijkt van de finaleronde. In poule K zijn ze ingedeeld met onder andere TOK (Moengo), Tahitie (Brokopondo), The Ritghtous Brothers (Coronie) en mogelijk SV Flora (NGVB) of Inter Vlijt (Blauwgrond). ‘Deze ploegen hebben net als ons een redelijk voetbal vermogen. Daarom hebben ze de finale gehaald. Ik zie een 50-50 kans voor elke ploeg om te kunnen promoveren naar de Topsectie’, zegt trainer Ramkisoen.
De voorronde van het Lidbondentoernooi was volgens deze trainer spannend. ‘Elke ploeg wilde knokken voor een plaats in de finaleronde. De halve finale serie tegen Amar Deep vond hij bijzonder, omdat hij daar een tegenstander met veel potentie zag. Maar er kan maar 1 ploeg doorgaan en jammer voor een goed team als Amar Deep’, zegt hij. Ramkisoen geeft meteen aan dat de huidige regels van dit toernooi niet op zijn plaats is. ‘Vooral de uit- en thuisseries, waarbij de doelsaldo niet telt, vindt hij slecht voor het voetbal. Je kan de eerste wedstrijd met 5-0 winnen en de tweede verlies je met 1-0, dan moeten penalty’s een beslissing brengen. Dit is benadeling. Dit systeem stimuleert anti-voetbal. Ploegen gaan constant verdedigen’, geeft Ramkisoen aan.
Jong Rambaan, die dit jaar sterspelers als Marlon Felter, Jermain van Dijck en Romeo Jomena binnenhaalde, gooit hoge ogen naar het kampioenschap van het Lidbondentoernooi. Met een supersnelle Raoul Moera-awalie en Pawan Ramharak op de vleugels, een vrije trappenspecialist in Soedessing Jagdew en Virbian Walker als sluitpost, moet dit doel van voorzitter Biharie wel gehaald kunnen worden.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!