Hoger beroep Massief ook afgewezen

De hoger beroepzaak die SV Massief in het 9de Integra Port Services DP World Lidbondentoernooi had aangespannen tegen Inter Vlijt bij het bestuur van de SVB, is ook afgewezen. Dit verneemt Dagblad Suriname van betrouwbare bronnen. Dayasankar Mathoera, voorzitter van de Commissie Lidbonden van de SVB, zegt dat het besluit in deze zaak al genomen is, maar vanwege de vrije dagen het pas vandaag kenbaar gemaakt zal worden aan de belanghebbenden. ‘Ik wil eerst via formele brieven onder andere de Kwatta Sportbond en Massief op de hoogte brengen van dit besluit, alvorens in de pers verklaringen af te geven’, was de korte reactie van Mathoera. De heenwedstrijd SV Flora – Inter Vlijt van de halve finale van regio Noord staat al gepland voor donderdagavond.
De bron vertelt Dagblad Suriname verder dat deze zaak sinds begin duidelijk was. ‘Inter Vlijt is bij De Rest geweest voor de transfers van de betreffende spelers. De Rest heeft toen geweigerd mee te werken aan deze overschrijvingen. Inter Vlijt is toen naar de Sport- en Vormingscentrum Blauwgrond (SVCB) gegaan voor de transfers en de persoon die daarmee belast was, heeft ze afgestempeld en bekrachtigd. Er was dus geen sprake van dat De Rest niet op de hoogte was van de transfers. Het is regel dat als een club weigert transfer te verlenen, de bond dat kan doen. De transfers zijn daarom ook geformaliseerd door de SVB’, geeft de bron aan. De bron vraagt zich ook af waarom De Rest niet geprotesteerd heeft toen ze meer dan 1 keer tegen Inter Vlijt zijn uitgekomen in de competitie van de SVCB. ‘De voorzitter van De Rest, Delano Landvreugd, is ook de voorzitter van de SVCB. Als deze spelers ongerechtigd waren, waarom heeft hij ze dan laten spelen in de competitie of niet van de lijst van Inter Vlijt gehaald’, zegt de bron verder. ‘Massief kon ook geen bewijslast op tafel leggen om te tonen dat de spelers ongerechtigd waren.’
Een andere bron vertelt dat het bestuurslid van de SVCB en De Rest die belast was met deze zaak, niet was komen opdagen voor de behandeling van de hoger beroep. Hij had de uitnodiging laat ontvangen van zijn bond en kon niet aanwezig zijn. Massief was er wel, maar had geen bewijzen bij zich. Massief en de Kwatta Sportbond zullen de zaak blijven aanvechten en gaan naar de volgende beroepsinstantie’, zegt deze bron.
Intussen is het Lidbondentoernooi beland in de finaleronde, op de wedstrijd SV Flora – Inter Vlijt na. Deze serie wordt zeer waarschijnlijk donderdag en zondag afgewerkt. De loting van de finaleronde vindt ook vandaag plaats. Komend weekend zal men al een aanvang maken hiermee. De ploegen van Flora of Inter Vlijt zullen samen met PVV mogelijk vrijgeloot worden voor de eerste speeldag.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!