Jairam: “Ik heb een vruchtbaar gesprek gehad met de president”

Soedeschand Jairam geeft aan dat hij de afgelopen week een vruchtbaar gesprek heeft gevoerd met president Bouterse. Hij heeft de president kunnen aangeven zoveel als mogelijk invulling te zullen geven aan de doelen die door de regering gesteld zijn voor de rijstsector. Jairam geeft verder aan zeer content te zijn dat de president ervoor gezorgd heeft dat zijn contract is verlengd. Daarnaast zijn de minpunten over de rijstsector besproken. Jairam geeft aan dat hij ernaartoe zal werken om deze problemen te helpen minimaliseren. Hij heeft heel wat zaken in het vooruitzicht voor de rijstsector. Intussen is het zaaizaadproject te Wageningen een succes geworden. Hij geeft aan dat het komende seizoen geprobeerd zal worden om veel meer zaaizaad te gaan planten om zodoende een groot deel van de padieboeren te kunnen voorzien. Het ligt ook in de bedoeling om de kwaliteit van de rijstproductie te verhogen. Hij geeft aan dat aan dat het komende seizoen ook de mogelijkheden zullen worden bekeken om in te zaaien te Prins Bernhardpolder. Er is nog een juridisch proces gaande over het areaal. Dit is niet helemaal in de boezem van de staat en er wordt ernaartoe gewerkt om dat binnen korte tijd in orde te maken.

error: Kopiëren mag niet!