Paasdienst in basiliek goed bezocht

Paasdienst in Kathedrale Basiliek goed bezochtDe pontificale Hoogmis van Pasen, die op de eerste paasdag in de basiliek gehouden werd, was druk bezocht. Mensen uit diverse delen uit de samenleving waren tijdens deze hoogmis vertegenwoordigd. De dienst werd geleid door monseigneur Wilhelmus de Bekker. Vanaf de verheffing van de kathedraal tot basiliek, is deze in nauw contact met Vaticaanstad. Paus Franciscus heeft tijdens de Paasdienst in Rome de aandacht gevraagd voor de vele oorlogen in de wereld. Franciscus heeft op Erste Paasdag de welbekende zegen (Urbi et Orbi) uitgesproken. Met Pasen wordt over de hele wereld de wederopstandig van de Jezus Christus, na zijn kruisiging op Goede Vrijdag, gevierd. Tijdens de Paasmis vroeg Franciscus de aandacht voor het ebolavirus dat zich in West Afrika manifesteert, hij bad ook voor een einde aan de oorlog in Syrië en sprak de hoop uit dat er uiteindelijk vrede zal heersen in de wereld. Hij schonk ook de nodige aandacht aan de mensen die vanwege bepaalden redenen geen Pasen konden vieren. Hij vroeg ook de aandacht voor de conflicten in landen als Nigeria, Zuid Soedan en de Centraal- Afrikaanse Republiek.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!