‘Clifton Koorndijk wordt DNA-kandidaat NDP’

UntitledHet hoofdbestuurslid van de NDP in het district Saramacca, Clifton Koorndijk, is door de NDP-structuren in het district Saramacca gevraagd om zich kandidaat te stellen van het parlement bij de komende verkiezingen. In gesprek met Dagblad Suriname geeft Koorndijk mee akkoord hiermee te gaan. Maar hij wil wel eerst goedkeuring hebben van het managementteam van Saramacca en de structuren. Sinds kort ligt de coördinatie van het district in handen van het managementteam, dat wordt voorgezeten door NDP-voorzitter Desi Bouterse. Overige leden die hierin zitting hebben, zijn Ettiene Boerenveen, Roliene Samsoedien, Faisel Abdoelgafoer, Kaersenhout, Ramon Abrahams en Dillip Sardjoe.
Koorndijk is nu al vastberaden om een bejaardentehuis in het district te bouwen indien hij voldoende stemmen behaalt en gekozen wordt als assembleelid. Hij is voornemens om een stuk terrein van 800 vierkante meter, dat hem toebehoort, af te staan. Ook zal hij zijn DNA-schadeloosstelling die hij zal ontvangen voor de eerste vijf maanden onaangeroerd laten. Deze zullen in een speciaal fonds gestopt worden voor de bouw van het bejaardentehuis,
Na deze eerste vijf maanden zal hij de helft van zijn schadeloosstelling afstaan aan het fonds, totdat het tehuis voor seniorenburgers volledig af is. Volgens Koorndijk is het de normaalste zaak van de wereld om zijn doelstelling te realiseren. ‘Ik hoef geen miljonair te worden’, zegt hij onomwonden aan Dagblad Suriname. ‘Ik heb al alles, ik heb mijn huis en perceel al’, aldus Koorndijk, die werkzaam is bij een parastataal bedrijf.
In het district heerst al jaren een spanning tussen de groep van Koorndijk enerzijds en de groep van Malhoe anderzijds. Gewezen parlementariër Malhoe, die eerder aangaf afstand te doen van de politiek, heeft weer zijn intrede gedaan. Hij heeft te kennen gegeven zijn dochter als DNA-kandidaat naar voren te schuiven bij de komende verkiezingen.

error: Kopiëren mag niet!