Pollack blijft NPS altijd trouw

Pollack blijft de NPS altijd trouw‘Ik ben al langer dan 31 jaar lid van de NPS en ben de partij in goede en slechte tijden altijd trouw gebleven. De aanvaarding van de functie van dc van Commewijne zal hierin geen enkele verandering teweeg brengen’, luidt de eerste verklaring van Remi Pollack, secretaris van het hoofdbestuur van de Nationale Partij Suriname (NPS), tevens voorzitter van NPS Commewijne. Pollack is door president Desi Bouterse gevraagd om de functie van districtscommissaris van Commewijne in te vullen, nadat dc Ingrid Karta-Bink (Pertjajah Luhur) de laan is uitgestuurd. ‘Ik ben door de president gevraagd een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ons land in de hoedanigheid van dc van Commewijne. Op basis van mijn kennis van het district en de meer dan 20 jaren werkervaring in Commewijne, heb ik na afstemming met mijn echtgenote besloten om deze uitdaging te aanvaarden’, zegt Pollack.
‘Voor mij biedt de acceptatie van deze hoge functie een unieke gelegenheid om invulling te geven aan een wens die ik jarenlang koester: namelijk het helpen verbeteren van de leefomstandigheden van de bewoners van Commewijne. Zaken zoals onderwijs, watervoorziening, titels op gronden, woningbouw, elektriciteitsvoorziening en verbetering van infrastructuur zullen door mij met de grootste prioriteit worden aangepakt. Ik heb de voorzitter van mijn partij, de NPS, in kennis gesteld van mijn nieuwe verantwoordelijkheden’, geeft Pollack verder aan in de verklaring. ‘Met de steun van de Almachtige en mijn echtgenote hoop ik voor Suriname een goede job te doen’, aldus Pollack.
Dat een NPS’er gevraagd is door een NDP-geleide regering om een hoge functie in te vullen, deed de samenleving even choqueren. NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft heel kalm gereageerd op dit nieuws van Pollack. ‘Ik ga niemand in de weg staan als die een functie wil bekleden. Maar deze functie en de taak van Pollack binnen de NPS zijn niet verenigbaar’, zei Rusland. Pollack moet daarom per direct aftreden als bestuurslid van de NPS.
Pollack is de sterkste man van geheel politiek Commewijne. De afgelopen verkiezingen haalde hij persoonlijk de meeste stemmen dan elke andere parlementariër. Echter, vanwege de positie op de Nieuw Front-lijst (nummer 2), kwam hij met zijn bijna 2.000 stemmen toch niet binnen. Van huis uit is Pollack rayoninspecteur van de Minov in dit district.

error: Kopiëren mag niet!