Stiefzoon en vriend bedreigen stiefvader in dronkenschap

Een 27-jarige stiefzoon is het kennelijk niet eens met de nieuwe relatie die haar moeder is aangegaan met een man. Hij begaf zich donderdagavond, met een vriend, in dronkenschap thuis bij de geliefden. Daar hield hij zijn moeder voor dat hij behoefte had om wat met de man met wie zij nu samenwoont, te bespreken. De moeder stuurde, niet wetende dat haar zoon een houwer onder zijn hemd verstopt hield, haar partner naar buiten. Tijdens het gesprek trok de 27-jarige B.D. zijn hemd bedreigend naar boven zodat de houwer zichtbaar werd. Daarbij heeft hij bedreigende uitlatingen gedaan. De zoon gaf aan dat hij zijn stiefvader in stukken zou hakken. De 22-jarige vriend W.H. die de stiefzoon ondersteunde, gaf te kennen dat indien de zoon dat niet kan, hij dat feit wel zal doen. Volgens de politie hebben twee getuigen de twee mannen gezien met een houwer op de betreffende plek. De stiefvader verklaart dat de verdachte stiefzoon ook een vuistvuurwapen op hem had gericht. Echter hebben getuigen geen vuistvuurwapen gezien.
Na de bedreiging schopte de zoon twee glaswerken van de stiefvader aan diggelen. De politie van De Nieuwe Grond heeft beide dronkaards overgebracht naar het bureau. Zij worden verdacht ter zake bedreiging en vernieling c.q. medeplichtigheid hieraan. Dit geval deed zich voor aan de Vierkinderenweg.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!