Rechtszaak roofmoordverdachte uitgesteld

Kantonrechter Dinesh Sewrattan heeft de rechtszaak van de roofmoordverdachte Edmund K. uitgesteld naar 21 mei 2014. De magistraat is meegegaan met het verzoek van de raadsman van de verdachte, Benito Pick, omdat de advocaat zich niet goed voorbereid had voor de behandeling van deze zaak. De twee getuigen F.A. en M.G, die wel op de terechtzitting aanwezig waren, moeten samen met nog een derde getuige weer op de nieuwe datum verschijnen. Edmund K. wordt verdacht tezamen en in vereniging met zijn comparant Merita S. het slachtoffer Anthony W. tijdens een roofoverval op 18 januari 2009 ernstige verwondingen te hebben toegebracht, waardoor deze kwam te overlijden. Zijn comparant Merita is nog voortvluchtig. Het slachtoffer had als gevolg van de schoten die door de verdachten op hem gelost waren, schotverwondingen aan zijn been, arm, buik en borststreek opgelopen. Kort hierna gaf hij de geest. Op 10 februari 2014 is Edmund K. voor een winkel in Paramaribo-Noord met in zijn bezit een vuistvuurwapen en 53 scherpe patronen door de leden van het Arrestatieteam van het Korps Politie Suriname aangehouden. Edmund K. kwam voor op de Most Wanted List van het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!