Ingrid Karta- Bink niet langer dc van Commewijne

Ingrid KartaDe president heeft de daad bij het woord gevoegd. Ingrid Karta-Bink is districtscommissaris af. Ze heeft afgelopen donderdag ten overstaan van de minister van Regionale Ontwikkeling (RO), Stanley Betterson, het roer overgedragen aan de dc van Paramaribo Zuid- West, Mike Nerkust. President Bouterse had eerder aangekondigd dat de consequenties als gevolg van de uitzetting van de Pertjajah Luhur (PL) uit de coalitie niet zullen uitblijven. Karta-Bink is ter beschikking gesteld van de minister en Nerkust is belast met de waarneming in Commewijne. Alhoewel Bink meerdere malen had aangegeven dat ze tot het bittere eind zou werken, hield ze er wel rekening mee dat ze elk moment bedankt kon worden door de regering. Bij de overdracht werd zij zowel door Betterson als Nerkust bedankt voor het werk dat zij heeft verricht in het district. Behalve de post van districtscommissaris zijn ook de overige posten die door PL-toppers worden ingevuld, in het geding. Hetzelfde geldt ook voor de diverse diplomatieke posten. Het is slechtst een kwestie van tijd dat er plaatsgemaakt zal moeten worden op de diverse posten.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!