VHP Houttuin kiest 17 kernbesturen

De verkiezingscommissie maakt het proces-verbaal op van de verkiezing van een kern
De verkiezingscommissie maakt het proces-verbaal op van de verkiezing van een kern

Een deel van de aanwezigen tijdens de verkiezing van kern Aventuraproject
Een deel van de aanwezigen tijdens de verkiezing van kern Aventuraproject
VHP Houttuin heeft afgelopen weekend kernbestuursverkiezingen gehouden in haar ressort. Volgens Asiskumar Gajadien, voorzitter van Ressortcoördinatieteam (RCT) Houttuin, zijn er binnen alle 17 kernen verkiezingen gehouden. ‘Ik ben tevreden met het vlot verloop van de verkiezingen. Ook de opkomst voor de eerste kernverkiezingen ooit gehouden binnen de VHP kan goed genoemd worden’, zegt de parlementariër. De verkiezingen die gehouden werden in de zaal van BKV aan de Tout Lui Fautkanaalweg begonnen om 10.30 uur en eindigden rond 16.00 uur. Er waren twee stemzalen ingericht, waarin om de half uur een verkiezing volgde. Daar alle kernen bij acclamatie zijn gekozen, verliep alles dan ook vlot.
De verkiezingen stonden onder leiding van Mandrachaldebie Ghisaidoobe die de coördinator is van de kernbestuursverkiezingen voor geheel Wanica. Ook enkele hoofdbestuursleden waren aanwezig als toezichthouders, waaronder Mahenderpersad Sunderpersadlall. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi kon niet aanwezig zijn, omdat hij op die dag in Nickerie vertoefde.
Voorzitter Santokhi heeft voor het eerst in de geschiedenis van de VHP kernbestuursverkiezingen laten plaatsvinden. In feite verloopt alles volgens de procedures van een normale bestuursverkiezing volgens het verenigingsrecht. Voorheen werden kernen benoemd door het hoofdbestuur. Daar de VHP daadwerkelijk als een nationale partij moet uitzien, waren er bepaalde eisen en voorwaarden bij de samenstelling van de kernen. Zo moesten naast mannen ook vrouwen in het bestuur zitting hebben, naast ouderen ook jongeren, en moesten ook nog alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd zijn.

error: Kopiëren mag niet!