Literatuurreeks uitgegeven door Iamgold en Suriname Conservation Foundation

Ondertekening van de overeenkomst tussen de partijen: Iamgold /Rosebel (Sharmila Jairam), Suriname Conservation Foundation (Wim Udenhout)  en Bioslogos (Jerrel Pinas)
Ondertekening van de overeenkomst tussen de partijen: Iamgold /Rosebel (Sharmila Jairam), Suriname Conservation Foundation (Wim Udenhout) en Bioslogos (Jerrel Pinas)
Deze week tekende Iamgold/Rosebel Gold Mines NV (Rosebel) en Suriname Conservation Foundation (SCF) een overeenkomst voor de financiering van het project “Protected Areas in Suriname”. Rosebel financiert dit project voor het bedrag van US$ 20.000 en SCF is belast met het monitoren van het project. De projectuitvoerder Bioslogos en SCF tekenden eveneens de financieringsovereenkomst. Rosebel herdenkt dit jaar het tienjarige bestaan van haar commerciële goudwinning in Suriname. Samen met SCF geeft Rosebel een nadere invulling aan een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van activiteiten die bijdragen aan bescherming en behoud van de Surinaamse natuur.
In het kader hiervan heeft het bedrijf fondsen vrijgemaakt voor ondersteuning van duurzame projecten, waaronder dit milieuproject met SCF. Het project omvat het vervaardigen en distribueren van een serie van vier boeken over de beschermde gebieden van Suriname. Suriname telt 16 beschermde natuurgebieden, waar in het algemeen weinig over bekend is. Deze beschermde natuurgebieden hebben diverse ecosystemen met elk hun specifieke en bijzondere flora en fauna. Met de serie wil SCF met financiële ondersteuning van Rosebel er naar toe werken dat er meer bekendheid wordt gegeven aan deze beschermde natuurgebieden met hun rijke biodiversiteit. De uitvoering van deze boeken houdt een aantal zaken in zoals het samenstellen, het ontwerp en de productie van deze unieke serie. Deze uitvoering ligt in handen van Bioslogos. Jerrel Pinas richt zich vanaf 2009 op het multimedia en educatieproducties over het milieu. “De serie moet voor de lezer een houvast zijn dat wanneer men uit Paramaribo vertrekt, men na zoveel uren op de volgende manier de natuurgebieden bereikt. Dat kan zijn met de auto, met de boot of het vliegtuig”, aldus Pinas. “Het moet een leuk boekje zijn, wat feitelijk goed in elkaar zit en wat de lezer over de streep haalt om te zeggen: ik ga wandelen in Suriname.”

error: Kopiëren mag niet!