Rachied Doekhie: ‘Niet verlenen quorum heeft emmer doen overlopen’

Het niet verlenen van quorum door de PL-fractie voor aanvang van de begrotingsbehandelingen is volgens NDP-hoofdbestuurslid Rachied Doekhie de reden dat de PL uit de Megacombinatie is gezet. ‘Wanneer je daar zit en we hebben niets aan je, we kunnen je niet gebruiken, kan je toch beter uit de combinatie stappen?’, beredeneert Doekhie. Hij kan zich niet indenken dat de PL-fractie gisteren wel in het gebouw van De Nationale Assemblee aanwezig was, maar het vertikt heeft om de presentielijst te tekenen. ‘Dan desavoueer je de eigen ministers toch ook? Je werkt je eigen ministers ook tegen door geen quorum te verlenen.’
Volgens de NDP-topper voerde Somohardjo ook zijn chantagepolitiek uit met deze regering. ‘Door niet mee te doen met de vergaderingen en stukken niet te willen tekenen. En president Desi Bouterse heeft maar een kleine emmer. Deze loopt gauw over.’ Doekhie memoreert terug dat Somohardjo de Nieuw Front-regering de afgelopen regeringsperiode behoorlijk heeft gechanteerd en onder druk heeft gezet. ‘Venetiaan heeft met zich laten sollen en kijk wat met hem is gebeurd.’
Doekhie zegt dat de ministers die voorgedragen waren door de PL op de departementen als Binnenlandse Zaken, Landbouw, Veeteelt en Visserij en Handel en Industrie sowieso vervangen zullen worden. ‘Dat gaat zeker gebeuren, het is niet verstandig om ze daar te laten, anders heb je niets gedaan.’ Dat de MC zat te azen om zelf het beheer te kunnen hebben op het ministerie van Binnenlandse Zaken waar de administratieve zaken in orde gemaakt worden voor de verkiezingen, verwijst Doekhie naar het rijk der fabelen. ‘Natuurlijk is dat niet het geval, wij hebben meneer Somohardjo toch niet gestuurd naar het parlement om de presentielijst niet te tekenen. Indien hij normaal quorum had verleend en de begrotingsbehandelingen waren normaal aangevangen, dan was er beslist niets aan de hand.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!