Notoire recidivist mag vier jaar brommen

Remy Sordam is door kantonrechter Albert Ramnewash veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, omdat hij vanaf 2012 tot en met 22 april 2013 verschillende mensen heeft beroofd. De verdachte ging heel tactisch te werk, waarbij hij de halsketting van de benadeelden rijdend vanuit zijn bromfiets wegrukte. De eerste beroving werd in de buurt van het Newmanpad gepleegd, waarbij hij de halsketting van de benadeelde Dulam wegrukte. De tweede was op 15 september 2012, waarbij de halsketting van benadeelde Landbrug werd weggerukt. De benadeelde kreeg een harde slag op zijn borst en zag dat zijn halsketting weg was. Op 12 april 2013 beroofde Sordam de benadeelde Rebecca ook van haar halsketting te Neumanpad.
Op 22 april 2013 poogde Remy de halsketting van Carmen weg te rukken aan de Jessurunstraat, maar slaagde er niet in. Carmen incasseerde wel een harde slag op haar nek. Op dezelfde datum probeerde hij ook in dezelfde straat om de benadeelde Anita te beroven. Jammer genoeg voor hem lukte dit ook niet. Op dezelfde datum sloeg hij voor de derde keer toe op dezelfde locatie. Dit keer was het de beurt van benadeelde Balladin, waarbij hij wel van zijn halsketting werd beroofd. Remy werd uit een fotocollage bij de politie positief herkend.
Volgens openbare aanklager Manro Danning hebben wij hier te maken met een ‘ordinaire straatrover’, die steeds ervoor koos om in rustige plekjes de berovingen te plegen. De verdachte is eerder veroordeeld voor het overtreden van de Wet Verdovende Middelen, diefstal met geweld en diefstal door middel van braak. De magistraat benadrukte dat het recidivegevaar bij deze verdachte groot was. Hij vonniste daarom conform de eis van het Openbaar Ministerie.

error: Kopiëren mag niet!