NDP opent partijcentrum te Meerzorg

2frontbinnenVoorzitter van de NDP tevens president Desi Bouterse heeft het partijcentrum te Meerzorg officieel geopend. Het pand is ter beschikking gesteld door oud BVD’ers. Daar gaf Bouterse te kennen de toezegging te hebben gehad van Marlon Oosterling, hoofd Dienst Watervoorziening, dat Commewijne binnenkort water mag verwachten. ‘Beloofd is beloofd’, zei Bouterse.
Het nieuw centrum moet bemenst en onderhouden worden. Als een leerling hier komt voor informatie moet die er zijn, zegt de NDP-voorzitter. Als het nou gaat om de jaarrede van de president of de visie van de partij. Suriname moet niet alleen op papier het zeventiende rijkste land zijn ter wereld’, zegt Bouterse. ‘Da loekoe deng pasie nanga den oso, dat betekent dat we met ons allen iets hebben gedaan.’ We stonden drie jaar geleden op een kruispunt en we moesten een andere richting op.’ Bouterse zei nooit gedacht te hebben dat het zo een chaotische zaak zou zijn bij de overname drie jaar geleden. Het is geen verwijt maar een constatering.’
Bouterse gaf aan dat zijn nieuwe stijl van politiekvoering is om iedere Surinamer te betrekken. ‘We hebben geen Surinamers als vijanden, armoede is ons vijand. En daarom ben ik blij dat ondanks we op een politiek podium staan, dat geen van de sprekers heeft gescholden op andere politieke partijen. In deze stijl willen de jongere politieke leiders kweken om liefde voor elkaar te hebben’, aldus de NDP-voorzitter.
‘Met jeugdige leiders als Akiemboto, Abdoelgafoer en Ramsahai heeft Suriname gegarandeerd een gouden toekomst.’ Met deze woorden sloot Bouterse zijn toespraak af. De dag werd georganiseerd door de NDP-jongeren Commewijne, onder leiding van Rajiv Ramsahai. Bij de opening werden ook 90 jongeren geïnstalleerd van de zes ressorten van Commewijne.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!