Zware concurrentiestrijd op komst voor politieke partijen

Milano Kontino, oprichter van ‘Mi Volks Partij’
Milano Kontino, oprichter van ‘Mi Volks Partij’
De laatste paar maanden heeft een aantal nieuwe politieke partijen zich aangediend om mee te dingen aan de verkiezingen van 2015. Aan het aantal nieuwe politieke partijen heeft “Mi Volks Partij” van Milano Kontino zich inmiddels aangemeld. Kontino heeft ook een eigen voetbalclub genaamd ‘Lawa- VIP’. Kontino geeft op de vraag van waar hij met het idee komt om een nieuwe politieke partij te beginnen aan dat het tijd is dat jonge leiders gaan overnemen. “Ik krijg ideetjes om uit te werken en meestal lukt het”, benadrukt Kontino. Hij kan echter niet aangeven hoeveel leden zich inmiddels hebben aangesloten bij de partij. Hij geeft aan dat er ook nog geen bestuur en of kernen zijn geïnstalleerd. De reden hiervoor is dat hij het geheel ‘nationaal’ wil aanpakken. In het bestuur wil hij alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd hebben om het nationale karakter maximaal tot uiting te brengen. Hij is thans op zoek naar capabele mensen om het bestuur van zijn partij te vormen. Op de vraag of het niet laat is om ongeveer een jaar en een paar maanden voor de verkiezingen te starten met een nieuwe politieke partij, geeft hij aan dat het eigenlijk laat is. “We moeten niet zeggen dat ik bezig ben met een nieuwe politieke partij, ik ben bezig met een partij voor het volk van Suriname”, benadrukt Kontino. Hij geeft verder aan dat hij van plan is om de partij op 25 mei 2014 te proclameren. De partij zal zich sterk maken voor sport en onderwijs. Kontino benadrukt dat zijn partij voor 30 zetels gaat.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!