Automobilist rijdt over been van scholier

Donderdagmiddag heeft een automobilist aan de Pierpontweg te Dijkveld over het been van een scholier gereden. De 36-jarige M.W. zat achter het stuur. Hij heeft ongelukkigerwijs over de rechtervoet van de 12-jarige jongen gereden, althans dit blijkt uit de verklaring van het slachtoffer. Echter ontkent de autobestuurder in alle toonaarden dat hij zich daaraan schuldig heeft gemaakt. Inspecteur Stanley Changoer van Livorno deelt mee dat het rijbewijs van M.W. hangende het onderzoek is ingevorderd. Kort na het geval arriveerde een broer van het slachtoffer. Hij bracht op zijn beurt M.W. enkele rake klappen toe.
De politie heeft zowel de 36-jarige autobestuurder M.W. als de 25-jarige S.G., broer van het slachtoffer, aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie wordt er beslist over hun lot. ‘De weggebruikers, in deze vooral automobilisten en bromfietsers, moeten in het bijzonder in de omgeving van scholen zeer oplettend zijn en bovenal uiterste voorzichtigheid betrachten. Van kinderen kunnen we van alles verwachten; ze kunnen bijvoorbeeld onverwachts de straat oversteken’, benadrukt de ressortcommandant van Livorno.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!