Het schurftige uiterlijk van het Onafhankelijkheidsplein

1 Zoveel betekent Srefidensi voor onsWie wel eens een zwerfhond van dichtbij heeft bekeken, moet het zijn opgevallen dat ze af en toe van kale plekken op hun lichaam hebben. Wie tegenwoordig over of langs het Onafhankelijkheidsplein loopt, zal zien dat het plein net zo een schurftig uiterlijk heeft als de vele zwerfhonden waar diverse plaatsen in ons land mee te kampen hebben. Het rare is dat men voor de honden in de bres springt, maar het plein gerust verder laat verpauperen!
Takimang lai duidelijk
De afspraak om een jaar lang geen vergunningen te verlenen voor activiteiten op het plein werd onlangs niet nagekomen met de toekenning van een vergunning voor een Phagwafeest. Daarbij werd aangegeven dat er geen bouwsels op het grasveld zouden komen. Het zou zowaar teleurstellend zijn geweest als dat inderdaad het geval was geweest want we zijn het gewend: Takimang lai, ma doemang no de! Op het plein zijn er nog steeds zwarte vlekken te zien op de plekken waar er apparatuur stond.
Schurftige zwerfhond
De Onafhankelijkheid is één van de belangrijkste gebeurtenissen in onze geschiedenis. Elk jaar wordt er weer met veel bombarie aandacht aan besteed, maar wat heeft dat voor waarde als we elke dag langs een plein moeten lopen, opgedragen aan die belangrijke gebeurtenis!, dat het uiterlijk heeft van een schurftige zwerfhond? Is dat wat Srefidensi voor ons betekent?! Juist van deze zittende regering hadden wij mogen verwachten dat het plein zou worden omgetoverd tot een bedevaartsoord.
Doemang lai toe?
Ondanks dat er veel goede zaken worden gedaan, ook al is het omdat de volgende verkiezingen er weer aan komen, mag hier duidelijk wat meer aandacht aan worden besteed. Als onze Onafhankelijkheid echt zo belangrijk is als we doen voorkomen, dan moet dat plein binnen de kortste keren worden aangepakt en moet de oprechte zekerheid worden gegeven dat de afspraak echt nagekomen zal worden. Klagen over de schutting van De Nationale Assemblee waar ooit de mooie portretserie viel te bewonderen, bewaren we maar voor een andere keer!
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!