Diploma-uitreiking Scientia: Zeven geslaagd, drie gezakt

Badwie Chehin (l), directeur van PPS Waardetransport, neemt als best geslaagde zijn cum laude-diploma in ontvangst uit handen van directeur Michelle Marree en algemeen directuer Rinus Meelis
Badwie Chehin (l), directeur van PPS Waardetransport, neemt als best geslaagde zijn cum laude-diploma in ontvangst uit handen van directeur Michelle Marree en algemeen directuer Rinus Meelis
‘Het was echt een uitdaging! En eerst begreep ik er niets van, maar gaandeweg wel, na flink studeren ben ik toch geslaagd’, aldus Pearl Gerding, hoofd Beveiliging bij Havenbeheer Suriname. Zij is een van de deelnemers die gisteren een diploma in ontvangst mocht nemen uit handen van Rinus Meelis, algemeen directeur van Scientia NV, een opleidingsinstituut op het gebied van security en safety-management.
Diploma met waarde
Het bedrijf Scientia NV bestaat anderhalf jaar en werkt nauw samen met diverse instituten. ‘Wij verzorgen opleidingen op hbo en post-hbo niveau. De opleiding waar men een diploma voor kreeg, is Security Risk Management’, aldus directeur Michelle Marree. Het instituut profileert zich als een bedrijf dat een diploma uitreikt dat echt waarde heeft. Tussen de deelnemers zitten er ook drie bij die het niet gehaald hebben. ‘Wij geven hen het advies een herexamen te doen, dan halen ze het wel’, aldus Meelis.
De beste van de klas
Er waren ook twee die cum laude geslaagd zijn. Badwie Chehin, directeur van PPS Waardetransport, was uiteindelijk de beste van de klas. Zowel Chehin als Gerding geven aan kennis te hebben opgedaan die zij zullen doorvoeren in hun werk of bedrijf. ‘Vooral communicatie met elkaar en het analyseren van situaties zijn punten die ik belangrijk vond’, aldus Gerding. Tussen de deelnemers bevonden zich leidinggevenden van diverse bedrijven en instituten, zoals de NVD, het KPS en Iamgold.
Christio Wijnhard

error: Kopiëren mag niet!