Suriname op het Fiesta del Fuego

1 Proces en eindproduct moeten beeld van Suriname gevenSuriname neemt deel aan het 34ste Festival del Fuego te Cuba. Tijdens een persconferentie werd er extra uitleg gegeven omtrent de rol die ons land op het festival gaat spelen. “De band tussen Cuba en Suriname is bijzonder. Mede door Dobru die in een tijd waarin niet veel mensen dat durfden, een vriend van het land werd”, zegt Ivonne Ravales, de weduwe van één van de grootheden van ons land op het gebied van dichtkunst, Robin Ravales. Tijdens het festival te Cuba zal er een standbeeld van de dichter worden onthuld.
Proces en product
Ons land zal verder deelnemen aan het openingsdefilé, diverse symposia, een gala en het afsluitingsdefilé. Tevens zal ons land een Casa del Suriname of Suriname House inrichten. “Dat moet op een zodanige manier gebeuren dat men zich in Suriname waant als men er doorheen loopt.” Om dat te bereiken, zullen er diverse cultuurdragers naar Cuba gaan en zullen er verschillende karakteristieken van ons land worden tentoongesteld. Daarbij wil men niet alleen de eindproducten laten zien, maar ook het proces. “Zo zal men dus niet alleen houtsnijwerk zien of massala proeven, maar ook uitleg krijgen over hoe het gemaakt wordt. Zo heeft men er meer waardering voor.” Tijdens de defilés en het gala zal ons land dus ook ‘acte de presence’ geven middels diverse performances die een beeld zullen geven van onze culturele diversiteit.
Christio Wijnhard

error: Kopiëren mag niet!